De oorsprong

Viña Herminia is gemaakt als eerbetoon aan een uitzonderlijke dame. De liefde en bewondering die haar man, Joaquín, voor haar verklaarde, brachten hem ertoe een heel speciale wijngaard en wijn ter ere van haar te noemen, met het verlangen dat de herinnering aan zijn vrouw voor altijd zou blijven bestaan. Vandaag is het onze missie om de erfenis van Joaquín voort te zetten en de essentie van Herminia levend te houden. Onze doelen: gedenkwaardige wijnen maken, unieke verhalen inspireren en onvergetelijke momenten creëren. Zo werd Viña Herminia in 1949 geboren.

De Kelder

De kelder komt tevoorschijn als een zee van wijnvaten, een modern gebouw in de vorm van een "H", de beginletter van "Herminia", die 3.200 vaten herbergt. 
Vanaf het terroir tot het moment dat de wijn in de fles blijft rusten, zwoegt het technische team van de kelder elke dag om bij elke stap de strengste controles uit te voeren om de kwaliteit van het eindproduct te waarborgen. 
Een andere sleutel in de kwaliteit van onze wijnen is de zorgvuldige keuze van vaten. Ze zijn gemiddeld 3 jaar oud en geven de wijnen verschillende nuances, afhankelijk van de herkomst van de eik, voornamelijk Amerikaans, Frans of Oost-Europa.

De Wijnmaker

José Luis werd tussen de wijnstokken geboren. Hij is de 4e generatie in zijn familie die zich toelegt op wijn; het zit in zijn DNA, het stroomt door zijn aderen. Hij kwam in 2007 bij Viña Herminia, na jarenlange ervaring en expertise in andere wijnmakerijen in Spanje en daarvoor in Frankrijk. Sindsdien runt Jose Luis de wijnmakerij met een eenvoudige formule: enthousiasme, hard werken en vooral respect voor de wijn en de druiven.

de Wijngaard

De beste Rioja's danken hun kwaliteit onder meer aan de hoogte van hun wijngaarden. Dit bepaalt het grote verschil tussen dag- en nachttemperaturen, waardoor we druiven van hoge kwaliteit en complexiteit kunnen verkrijgen. Viña Herminia ligt op een unieke locatie tussen de rivier de Ebro en de Sierra de Yerga, een bergketen van grote ecologische betekenis. De wijnstokken verspreiden zich over de hellingen van de berg Yerga, van 700 meter tot 400 meter boven zeeniveau. De hoogte, ligging en de invloed van het mediterrane klimaat zorgen voor de ideale zonuren, temperatuur en vochtigheidsgraad voor de druiven. Wijnstok, zon en klimaat: daar begint het allemaal en we kunnen de natuur alleen maar bedanken voor het feit dat ze zo'n bevoorrechte plek voor ons heeft gereserveerd om te beginnen met het maken van onze wijnen.

Viña Herminia
Crianza

Een Crianza dankt haar naam aan een verplichte rijping op eiken vaten. Deze Crianza van Viña Herminia onderging een rijping van 12 maanden op eiken vaten gevolgd door nog eens 6 maanden in eigen fles. Intense, mediumvolle smaak met aroma’s van rijpe kersen en rood bosfruit. Mooie vanille-accenten dankzij de houtlagering. Aroma’s van kersen en pruimen. Elegante structuur! Rijpe tanninestructuur waardoor de wijn een fluwelige smaak krijgt. Finesse-volle en landurige afdronk. Blend van 85% Tempranillo en 15% Garnacha.

Viña Herminia
Reserva

Een Reserva dankt haar naam aan een langere rijping op eiken vaten. Deze Reserva van Viña Herminia rijpt maar liefst 18 maanden op eiken vaten, gevolgd door nog eens 18 maanden in eigen fles. De Reserva van Viña Herminia werd door Wine Spectator meermaals uitgeroepen tot ‘SMART BUY RIOJA’ en tevens met 91 punten! Klassieke Rioja met mooie houtaroma’s van vanille en cacao. De rijk gevulde neus geurt verder naar rijp fruit van kersen en bramen. In de mond een gespierde aanzet met rijk gevuld fruit. Veel diepgang. Lange afdronk waar houtaroma’s en fruit een krachtige indruk achterlaten. Blend van 85% Tempranillo, 10% Garnacha en 5% Graciano.

Viña Herminia
Excelsus

Elegante rode wijn met blauwe bessen, en hinten van donkere jam met exotische specerijen en vanille in de smaak. Een bijzonder aangename wijn met mooi geïntegreerde tannines en een complexe en lange afdronk. Blend van 50% Garnacha & 50% Tempranillo.